Vianočné degustačné kolekcie

Dátum uverejnenia: 3.8.2018, 9:50:39
Autor: Vino Dei Vini

Vážení zákazníci, pre nadchádzajúce predvianočné obdobie sme pre Vás pripravili niekoľko špeciálne vybratých kolekcií vín. Veríme, že budú nie len ideálnym vianočným darčekom pre Vašich najbližších, ale aj obohatením výnimočných okamihov najkrajších chvíľ roka.

V ponuke nájdete vína z domácej produkcie ako i vína svetových vinárstiev. Každým dňom dopĺňame nejakú tu kolekciu a tak nezabudnite sledovať stránku. Veríme, že i Vy si vyberiete svoje vína vín!

Vianoce - Kasnyik
V kolekcii sme Vám namiešali šesticu vín z produkcie obľúbeného strekovského vinárstva. Rodinné vinárstvo Kasnyik je zakladajúcim členom občianskeho združenia Autentista Slovakia. Vinohrady Rodinného vinárstva Kasnyik sú skryté medzi strekovskými kopcami, v centre strekovského vinohradníckeho regiónu. Všetky vína sa produkujú pri prísnom redukovaní úrody a spontánnom kvasení prevažne v drevených sudoch. Je vylúčené používanie akýchkoľvek cudzích látok, ako sú kvasinky enzýmy a rôzne preparáty ktoré hoci uľahčujú život vinára, vnášajú do vína cudzie tóny a skresľujú pravý charakter Strekovského terroira.

Vianoce - južná Rhôna
Ponúkame Vám šesticu vín z produkcie vinárstva Famille Perrin. Najváženejší majetok v celej južnej Rhône už viac ako sto rokov spravuje rodina Perrin. Vlajkovou loďou produkcie ich je značka Château de Beaucastel – svetoznáme Châteauneuf du Pape, ktoré pravidelne patrí k najvyššie hodnoteným vínam vo svojej kategórii. Cieľ Perrinovcov je jednoduchý – produkovať najlepšie vína v južnej Rhône. Jej portfólio obsahuje skvostné príklady mokov zo všetkých významných častí tohto populárneho francúzskeho regiónu, od základu, v podobe Côtes du Rhône, cez Gigondas či Vacqueyras až po slávne Châteauneuf-du Pape.
 
Vianoce - nemecký Riesling
V kolekcii nazvanej nemecký Riesling sme Vám namiešali šesticu jedinečných Rieslingov z ikonického vinárstva  Weingut Dönnhoff. Weingut Dönnhoff je v súčasnosti najrešpektovanejším producentom v regióne Nahe a mnohými odborníkmi je radený k najlepším vinárstvam celého Nemecka.
 
Vianoce - Shiraz exkluzív
V kolekcii nazvanej Shiraz exkluzív Vám ponúkame sadu vynikajúcich Shirazov z Francúzska a Austrálie, z ktorých každé sa radí k elite svojho regiónu a zaujme svojou jedinečnosťou a prémiovou kvalitou.
 
Vianoce - Šesť oblastí Španielska
V kolekcii nazvanej Šesť oblastí Španielska Vám ponúkame sadu španielskych vín zo šiestich rozdielnych regiónov. Všetky vína sú produkované z BIO hrozna v súlade s prírodnými metódami. Skúste vína s vynikajúcim pomerom ceny a kvality z oblastí Manchuela, Bierzo, Vino de la Tierra de Castilla y León, Rioja, Tenerife a Toro.
 
Vianoce - Achaval Ferrer
V kolekcii nazvanej Achaval Ferrer sme Vám nakombinovali šesticu vín tohto popredného argentínskeho vinárstva. Spoločnosť založená v roku 1998 skupinou priateľov – nadšencov rýchlo získala vysoký medzinárodný kredit a reputáciu kolekciou vín z odrody Malbec pochádzajúcich zo starých výsadieb v provincii Mendoza. Sú dielom vinára Roberta Cipressa. Celé portfólio akcentuje Malbec a jeho obraz v špecifických podmienkach argentínskeho terroir. Na jeho čele stojí trojica vín, ktoré patria k najlepším príkladom odrody na svete – Finca Altamira, Finca Mirador a Finca Bella Vista.
 
Vianoce - Vína spod Vulkánu
V kolekcii nazvanej Vína spod Vulkánu sme Vám nakombinovali šesticu vín z troch vinárstiev, ktoré sú súčasťou projektu Víno spod Vulkánu Sitno. To, čo spája Pivnicu Čajkov, Pivnicu Brhlovce a vinárstvo marvla Tindo je prelínajúci sa terroir a spoločná idea tvoriť víno klasickým remeselným spôsobom. Slovo Vinohrad je spojenie dvoch slov, víno a hrad. Vinohrad je Hrad, v ktorom sa rodí víno. Tak ako hrady nestoja len tak, kade – tade, ale len za vzácnych a dôležitých miestach, tak ani vinohrady nerastú len tak, kade – tade. Toto je svätá pravda, z ktorej treba vždy a stále vychádzať.
 
Vianoce - Malbec exkluzív
V kolekcii Malbec exkluzív sme Vám nakombinovali tú najexkluzívnejšiu zostavu Malbecov z našej ponuky. Malbec si získala milovníkov červených vín na celom svete svojím bohatým ovocným charakterom, ktorý je základom jej arómy i chute. Množstvo tmavého lesného či červeného ovocia je niekedy také intenzívne, že na podnebí evokuje pocit šťavnatosti a konzistencie, ktorá sa dá doslova žuvať. Ďalšou charakteristikou Malbecu sú prekrásne tóny kvietkov, najmä fialiek, ktoré najlepším vínam dodávajú patričnú dávku nenapodobiteľnej elegancie a šarmu. Vína sa u zákazníkov tešia stále rastúcej obľube a od kritikov získavajú čoraz vyššie hodnotenia. Niektoré z Malbecov sa svojim skóre začínajú dokonca približovať k úplnému absolutóriu.
 
Vianoce - Strekov 1075
V kolekcii nazvanej Strekov 1075 sme Vám nakombinovali šesticu vín z tohto obľúbeného vinárstva. Vína z produkcie Strekova 1075 bodujú v širokom spektre konzumentov a i u nás patria k najpredávanejším. Vinárstvo Strekov 1075 patrí k najzaujímavejším a najúspešnejším predstaviteľom slovenskej vinárskej rodiny. Na trhu sa etablovalo najmä vďaka svojej filozofii a snahe dosiahnutia jednoduchého pôvabu vín vytvorených v harmónii s prírodnými krásami rodného Strekova.
 
Vianoce - Starý svet exkluzív
Kolekcia Starý svet exkluzív obsahuje šesticu výnimočných vín z Európy, z ktorých každé sa radí k elite starého kontinentu a zaujme svojou jedinečnosťou a prémiovou kvalitou.
 
Vianoce - Château Miraval
V kolekcii Château Miraval sme Vám namiešali šesticu vín tohto známeho vinárstva z juhu Francúzska. Château Miraval aj ich vína sú stelesnením provensálskeho šarmu. Terasovité vinice z Rímskych čias ako aj okolitý les, prostredie tymiánu a olív vytvárajú úžasnú oázu. Organické vinárstvo sa nachádza v srdci Provensálska, neďaleko starobylej dediny Correns. Vinárstvo sa stalo v roku 2008 vlastníctvom hollywoodského superpáru Brada Pitta a Angeliny Jolie. Začali spolupracovať so špičkovým vinárom Marcom Perrinom, ktorý je majiteľom slávneho Château de Beaucastel v Châteauneuf du Pape. Spolu vytvorili výnimočné ružové víno, ktorého hneď prvý ročník 2012 zaradilo odborné periodikum Wine Spectator medzi 100 najlepších vín sveta. V súčasnosti i cez problémy hollywoodského páru nesú vína na etikete stále mená Jolie-Pitt a Perrin.
 
Vianoce - Primitivo di Manduria exkluzív
V kolekcii Primitivo di Manduria Exkluzív sme Vám namiešali šesticu najvyšších Primitív z produkcie vinárstva Cantine San Marzano. Obľúbené vinárstvo je situované v Puglii, ktorá sa nachádza vo východnom cípe talianskeho polostrova
 
 
A NEZABUDNITE!!! Priebežne pridávame nové kolekcie.

Všetky príspevky