Felsina

Michele Satta

V rámci štúdia v roku 1974 na poľnohospodárskej univerzite v Miláne, začal majiteľ spoločnosti Michele Satta pracovať ako brigádnik na zelenino-ovocnej farme. Zaujímali ho moderné princípy poľnohospodárskych techník a každým dňom si prehlboval svoje poznatky. Svoju vlastnú spoločnosť založil v roku 1984.Vždy ho fascinovala produkcia hrozna a výroba vína a tak sa rozhodol zúžitkovať svoje bohaté skúsenosti vo vlastnej spoločnosti. Po prvotných problémoch sa mu v roku 1988 podarilo vybudovať novú pivnicu. V ročníku 1990 sa ukázal obrovský potenciál Sangiovese v danej lokalite a tak isto v tom roku prvý krát začal používať dubové sudy. Najskôr 220 litrové barrely a neskôr v roku 1992 pribudli dubové sudy s objemami 1000 a 3500 litrov. V roku 1991 experimentálne vysadil 2,5 hektára Cabernetu Sauvignon a Merlotu. Tieto dve odrody hneď ukázali svoje ohromné možnosti v Bolgheri, i keď Sangiovese ostalo jeho najobľúbenejšou odrodou. Neskôr začal experimentálne vysádzať Syrah, ktorý tak isto potvrdil svoju mimoriadnu potenciu. V súčasnosti obhospodaruje zhruba 25 hektárov vinohradov, všetky so skvelými podmienkami pre pestovanie viniča. Ročná produkcia zhruba 170 000 ks fliaš je každoročne beznádejne vypredaná. Jeho najvyššie rady vín patria medzi ozajstné skvosty oblasti Bolgheri.