Felsina

MacPhail Family Wines

Rodinné vinárstvo MacPhail Family Wines produkuje "malosériových" šarže vín z pobrežia Sonoma a z údolia Anderson Valley. Zmysel pre detail a disciplína sú základné piliere vinárstva. Cieľom je výroba vína, ktoré hovorí jednak o mieste pôvodu, ale tiež o čistom výraze odrody Pinot Noir. Winemaker James Mac Phail trvá na pomalej ručnej práci vo vinohradoch i v pivniciach vinárstva. Všetko hrozno je zberané a triedené výhradne rukami. Základom výroby vína vo vinárstve MacPhail Family Wines je tiež minimálna intervencia zásahov do procesu. Víno kvasí spontánne so svojimi naturálnymi kvasinkami, žiadne selektívne kvasinky ovplyvňujúce prirodzenosť vína. Taktiež jablčno-mliečne kvasenie prebieha prirodzene, bez zavádzania rôznych kultúr. James MacPhail používa tradičné metódy: predfermentačná chladná macerácia, jemné ručné premiešavanie, sudové zrenie vo francúzskom dube, žiadne čírenie, žiadna filtrácia. Vinárstvo je vybavené malými fermentormi z nerezovej ocele a tiež malými súdmi z francúzskeho dubu, čo umožňuje produkovať naozaj výnimočné vína vo veľmi malých množstvách. Slová Jamesa: " Malé vinárstvo mi umožňuje neustále vylaďovať svoju zručnosť. Spracovávame malé množstvá samostatne pomocou tradičných techník, s minimálnou intervenciou a takpovediac ručne. Aby som sa všetkému vínu mohol venovať naplno, moje presvedčenie hovorí o maxime 5.000 kartónoch vína ročne, produkcia je a aj ostane malou s osobitým štýlom."