Chiara Boschis sa narodila do vinárskeho prostredia. Jej predkovia založili vinárstvo Giacomo Borgogno v oblasti Barola v roku 1761 a viedli ho až do roku 2008, kedy bolo predané. Chiara odišla študovať obchod a ekonomiku do Turína. Po jej absolvovaní začala pracovať pre konzultantskú firmu, no už vtedy cítila, že jej osud bude spätý s domovom v Barole.
V roku 1980 zomrel legendárny Gigi Pira, majiteľ vinárstva E. Pira. Nakoľko Gigi nemal dediča, jeho dve sestry poprosili rodinu Boschis-Borgogno o pomocnú ruku pri výrobe ich vín. V roku 1981 stále v Turíne študujúca Chiara presvedčila rodičov, aby si vzali hypotéku na kúpu vinárstva E Pira. Kým Chiara skončila školu a pracovnú konzultantskú skúsenosť v Turíne, o vinárstvo sa starala jej rodina. Po prebraní vedenia Chiara na rozdiel od rodinných stáročných vinárskych techník zvolila odvážnu až provokatívnu cestu zahrňujúcu zelené zbery, kratšie fermentačné doby alebo využívanie menších francúzskych barikových sudov. Jej prvým vínom bolo Barolo Riserva Cannubi 1990 a bol to fenomenálny štart. Vínom získala cenené Tre Bicchieri od Gambero Rosso a okamžitý záujem odbornej verejnosti.
Chiara momentálne obhospodaruje 11 hektárov vinohradov v okolí obcí Barolo, Serralunga a Monforte d’Alba. Patrí je "pomyselný" titul prvej ženskej winemakerky z Langhe a hoci pochádza zo známej vinárskej rodiny, v 90-tych rokoch musela prekonať množstvo prekážok. Chiara sa vyznačuje dôveryhodnosťou, odhodlaním, trpezlivosťou a šarmom. Prvých približne 20 rokov viedla vinárstvo prakticky sama. Po predaji vinárstva Borgogno v roku 2008 sa k nej pripojil brat Giorgio a v roku 2010 aj jeho žena Daniella spolu s troma dcérami.
Vo vinohradoch Chiara od začiatku vylúčila používanie chemických hnojív, herbicídov či pesticídov. V roku 2010 sa rozhodla spôsob svojho hospodárenia dať "na papier" a začal sa proces konverzie na organicky certifikované vinárstvo. Ročník 2014 bol jej oficiálne prvý organicky certifikovaným, no jej snahy tu vôbec nekončili. Okamžite na to začala s projektom Cannubi Bio a od roku 2015 presvedčila takmer všetkých pestovateľov hrozna v Cannubi aby prešli na čisto organickú cestu.
Vyžaruje z nej priam nákazlivá energia, jej "dokážem to", "spravím to" a celkový prístup k životu sa dokonale odráža v jej vínach. V súčasnosti sa bezpochyby radí k najlepším producentom Barola vôbec.