Stránka Vino Dei Vini je určená iba pre návštevníkov starších ako 18 rokov.
Potvrdením veku prehlasujem, že som osoba staršia ako 18 rokov.
Rizling rýnsky sa v obnovenej časti vinohradu prvý krát urodil v roku 2012, čo bolo presne 100 rokov od založenia Majera Zemianske Sady. Preto sa od roku 2012 počíta s týmto vínom “nový kalendár”. Interval 106 je v poradí už siedmym rizlingom z produkcie vinárstva. Bol vyrobený bez macerácie na šupkách, zrel dlho v dubových sudoch a čiastočne v Ovoidoch, nebol čírený ani filtrovaný. Je svieži a výborne sa páruje s jedlom. Jeho ambíciou je dostať hlohovecký Riesling na mapu sveta. Ovoidy sú...
Výrazná medovo-žltá farba s tmavo oranžovými odleskami. Postupne sa otvárajúca kúsok funky vôňa sa po chvíli harmonizuje, na nose biele ovocie, sušené ovocie, bylinné ataky, stopy čajových výluhov a minerálov. V ústach zo začiatku provokatívne a výstredné, po chvíli už ťahá parádnu tóninu, v ústach citrusy, biele ovocie, aromatické byliny, minerály. Špecifikum vína dotvárajú výraznejšie jemnozrnné taníny, fajn kyselina zabezpečuje...
Supermajer sa preslávil v roku 2017, kedy bol vybraný ako reprezentant slovenského vinohradníctva a vinárstva a stal sa súčasťou oficiálneho kontingentu slovenských vín, ktorých vzorky boli natrvalo umiestnené v “Cité du vin” (prekl. Mesto vína) vo francúzskom meste Bordeaux. Víno je výsledkom zvedavosti kam sa môže posunúť Veltín. Výsledkom je elegantný oranžový krásavec, ktorý pri vhodnom párovaní s jedlom môže poskytnúť veľmi ojedinelý zážitok.
Stredná intenzita rubínovo-červenej farby. Vo vôni dominujú ovocné tóny bobuľového červeného ovocia, zrelých sliviek a višní, doplnené nuansami korenia a kvetov. Stredne plné telo, jemnozrnné taníny, v ústach elegantné s dobrou štruktúrou. Sviežosť podporujú výborne integrované harmonické kyselinky. Na jazyku výrazná ovocnosť, jemná minerálna linka. Dlhá viacvrstevná výrazná dochuť s dotykom korenia.
Typická pinotovská čerešňovo-rubínová farba. Jemná, postupne sa otvárajúca elegantná vôňa, dominancia červeného ovocia. Na nose červené bobule, maliny, minerály. Stredne plné telo, v ústach suché, elegantné a harmonické. Má pevnú a vyváženú štruktúru, sviežosť a šťavnatosť zvýrazňujú harmonicky zapracované kyselinky. Vyvážená zamatová chuť s lahodnými, jemnozrnnými tanínmi. Dochuť je dlhá a výrazná s dotykom...
Elegantné, krémové, popritom svieže a šťavnaté ovocné bublinky s jemným vytrvalým perlením. Vo vôni marhule, červený grep, dotyky mokrého kameňa. Stredne plné telo plné sviežich kyseliniek, výborná piteľnosť. Parádne sofistikovanejšie bublinky!
Marek Uhnák: “Môj vzťah k Devínu bol od začiatku asi najkomplikovanejší zo všetkých odrôd s ktorým pracujem. Čas však plynul a uvedomil som si, že je možno potreba zmeniť môj postoj a prijať výzvu. Použitím nižších výnosov, mierne oxidačný efekt a viacročné miešanie, ktoré umožňuje spojiť zrelé, okázalé roky s čerstvými kyslými sa postupne Devín zmenil na milého priateľa.“ Typický charakter Tramínu (klinčeky, med, lupene ruží, pomarančová...
Biely pARTISAN Cru predstavuje jeden z najväčších úspechov posledných rokov. Ročník 2018 bol veľkorysý. Bola nádherná úroda a prvý rok sa začali používať drevené sudy, ktoré pán Fryzelka vyrobil z dubov pochádzajúcich z vlastných lesov vinárstva. Splnil sa tak sen a uzatvoril sa kruh “terroiru” - víno má možnosť zrieť v drevených sudoch vyrobených z dubov rastúcich neďaleko samotných vinohradov. Z každej bielej odrody ročníka 2018 sa vybrali najlepšie vína. Približne 2 roky...
Najlepší výber ročníka - pARTISAN Cru je vždy postavený na Frankovke modrej, citlivo doplnený Cabernetom Sauvignon a Alibernetom. Vína zo všetkých troch odrôd zrejú samostatne najmenej 18 mesiacov v dubových sudoch s ľahkým stupňom vypálenia, aby sa zachovala ich vzácnu ovocnosť, typická pre severné vinohradnícke plochy. Následne počas niekoľkých “blending sessions” vo vinárstve hľadajú ideálny pomer odrôd v danom ročníku. Ročník 2017 v súčasnosti ponúka skvelú...
Alternatíva - možnosť voľby ako záruka slobody! Alternatíva je jediné jednoodrodové červené víno vinárstva. Vzniká len v niektorých rokoch. Je to vtedy, keď sa konkrétne sudy Frankovky svojím charakterom vymykajú natoľko, že jej dajú samostatne vzniknúť. Víno zreje najmenej 18 mesiacov v dubových sudoch.
Charizmatická, vyzretá, mimoriadne elegantná a sofistikovaná Frankovka. Tmavá rubínovo-červená farba s purpurom na okraji pohára. Intenzívna vôňa tmavého a červeného ovocia s dominanciou višní, černíc, tmavej čokolády, sladkej koži a dymu z cédrového dreva. Stredne plné telo, v ústach plná zrelého ovocia, zamatové taníny. Každým dúškom vďaka výborne zapracovanej kyselinke svieža a šťavnatá. Na jazyku ovocnosť podfarbená sladkým drievkom, hrozienkami, korením a...
Cutis Deviner maceroval na šupkách niekoľko týždňov a v nakvášacích kadiach prebehol aj celý proces kvasenia. Zrel v hlinených amforách, nebol čírený ani filtrovaný. Toto víno je poznávacou značkou vinárstva. Ročník 2014 otvoril brány do sveta, keď si ho vybral významný japonský distribútor naturálnych vín do svojho stáleho portfólia a Julia Harding, Master of Wine, ho ohodnotila pre www.jancisrobinson.com ako “benchmark of this style”. Svetový úspech zaznamenal aj ročník 2016,...