Pierre-Marie Chermette: "Tri najdôležitejšie podmienky pre výrobu vynikajúceho vína - vinohrad, vinohrad a znovu vinohrad!"

Pierre-Marie Chermette vyrastal na viniciach Saint Vérand, ktoré sa nachádzajú v juhozápadnej časti Beaujolais v oblasti Pierres Dorées. Vinárska tradícia jeho rodu siaha až do 16. storočia. Študoval enológiu na Dijonskej univerzite, kde promoval v roku 1980. Po ukončení štúdia sa vrátil domov a vložil celé svoje srdce do rodinného podniku. Spolu s manželkou Martine Chermette vedú vinárstvo od roku 1982. Vinárstvo vlastní 28 hektárov odrody Gamay a 1 hektár Chardonnay. Najväčším pokladom sú vinohrady vysadené na žulových pôdach v najprestížnejších polohách Cru de Beaujolais - Fleurie, Moulin a Vent, Saint-Amour a Brouilly. Vinárstvo pri výrobe svojich vín dôsledne zachováva tradície Beaujolais. Dôraz je kladený na zachovanie individuality každého vína s odkazom na špecifiká jednotlivých terroirov. Fermentácia prebieha vďaka kvasinkám z vinohradov a vína sú pred plnením len veľmi jemne filtrované, aby vynikol ich prirodzený výraz. Vinárstvo sa radí k absolútnej špičke celého regiónu Beaujolais. Mottom vinárstva je "Iný pohľad na Beaujolais". Ako prvý v histórii vyprodukovali Beaujolais Primeur bez pridania cukru a sprievodca La Revue du Vin de France – Najlepšie vína Francúzska ich ako jediný podnik z Beaujolais ohodnotil dvoma hviezdami. Ich produkciu komentoval: "V tejto kvalite neexistuje prakticky žiadne zrovnanie, hĺbka a definícia radí vína z Domaine du Vissoux na absolútny vrchol pyramídy Beaujolais".