Posledný ročník 2019 bol pre Carla Ferriniho štyridsiatym prvým v jeho vinárskej kariére. Je jedným z najslávnejších a najdôležitejších vinárskych konzultantov Talianska, ak nie vôbec najslávnejším. Bol 3-krát ocenený ako najlepší vinár Talianska. Postupne sa stal jedným z kľúčových hráčov v kvalitatívnej a štýlovej renesancii toskánskeho vinárstva. Prvé svoje víno vyrobil v roku 1979, mal vtedy 25 rokov a pracoval pre Consorzio Chianti Classico. Počas tohto pôsobenia sa venoval najmä hľadaniu klonov Sangiovese vynikajúcich kvalitou na úkor tých, ktoré prinášali čo najväčšie úrody. V roku oku 1992 začal svoju kariéru konzultanta a veľmi rýchlo si vybudoval širokú a hlavne spokojnú sieť klientov po celom Taliansku. Koncom 20. storočia sa stal známym ako Pán Merlot, pretože klientom odporúčal pridávanie tejto francúzskej odrody pre obohatenie Sangiovese. Za svojou prácou si stojí i dnes. Tvrdí, že Toskánsko v 80-tych a 90-tych rokoch potrebovalo francúzske odrody, nakoľko im chýbali skúsenosti a nerozumeli dobre svojmu terroiru. Carlo sa tiež vyjadril, že keď išiel prvýkrát do Bordeaux začiatkom 80-tych rokov, tak sa tam cítil ako vinársky negramotník. Koncom 90-tych rokov sa už však cítil sebaisto a pokojne. Bolo to už obdobie, kedy si Toskánsko vo všeobecnosti vytvorilo vlastnú kultúru riadenia vinohradov a to najmä vďaka chybám z posledných dekád 20-teho storočia. V minulosti bolo teda potrebné používanie francúzskych odrôd, ale v dnešnej dobe už Toskánsko nič z Francúzska nepotrebuje, ani čo sa týka vinohradníctva ani vinárstva. Všetky talianske regióny v dnešnej dobe chcú a aj sú schopné vyjadrovať sa prostredníctvom svojho terroiru a lokálnych odrôd.
 
V roku 2000 sa mu podarilo získať výborne situovanú pôdu a to tesne pred tým, ako pozemky v toskánskom Montalcine začali nadobúdať astronomické hodnoty. V južnej časti Montalcina dnes Carlo vlastní 2,5-hektárový vinohrad klasifikovaný ako Brunello a 3-hektárový vinohrad IGT Toscana. Svoje nové vinárstvo pomenoval Giodo. V názve sa ukrývajú mená rodičov – matka Giovanna a otec Donatello. Keď prišlo na výsadbu jeho vlastných vinohradov, so svojimi skúsenosťami si vybral najlepšie klony Sangiovese s ktorými sa kedy stretol. Prvé úrody predával a čakal až do roku 2009, kedy vyprodukoval svoje prvé Giodo Brunello di Montalcino. Súčasná ročná produkcia Brunella di Montalcino je maximálne 10.000 fliaš, ale napríklad v komplikovanom ročníku 2014 ich bolo vyrobených len 2 500. Popri Brunelle vinárstvo dnes produkuje ešte dve ďalšie vína, Giodo Rosso Toscana IGT a Alberelli di Giodo Sicilia DOC. Vo všetkých svojich vínach hľadá vždy predovšetkým eleganciu. Ako vravieva: "Nepáči sa mi extrakcia, páči sa mi elegancia, elegancia a ešte raz elegancia." Vo vinohradoch hospodári ekologicky, využíva relatívne krátke macerácie, vinifikácia výlučne vlastnými kvasinkami. V súčasnosti s Carlom spolupracuje dcéra Bianca, bývalá hráčka vodného póla, ktorá vyštudovala ekonomiku a poľnohospodárstvo. Verí, že budované vinárstvo bude jej budúcnosťou. Giodo so svojou obmedzenou produkciou je dnes tajným šperkom medzi vínami toskánskeho Montalcina.