Svätojurské vinárstvo Naboso hospodári na vyše 2 hektároch viníc južnej a juhovýhodnej orientácie na žulovom podloží kamenistej hlinito-pieskovej hnedozeme v ekologickom režime. Pestovanými sú najmä typické lokálne odrody Frankovka modrá, Rizling vlašský, Veltlín zelený a Müller Thurgau v priemernom veku 40 rokov. Filozofia vinárstva je postavená na tradičných nízkointervenčných postupoch s vylúčením súčasných enologických aditív a technológií, limitovaním agrotechnických zásahov a vysokým podielom ručnej práce. Hrozno a mušt sú spontánne fermentované v otvorených nádoáach pri teplote okolitého prostredia a všetky vína sú školené v neutrálnych dubových a agátových sudoch na hrubom, alebo jemnom sedimente minimálne 12 mesiacov. Vína nie sú mechanicky namáhané, čírené ani filtrované a všetky operácie sú gravitačné. Zásadnou čtrou vinárstva je dôraz na harmonický, čistý a prirodzený prejav vín. Prvé vína sa k vínomilcom dostanú najskôr po dvoch rokoch od zberu hrozna.